Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

21 Μαΐ 2011

Δυσκολότερα θέματα, καθοδική τάση βάσεων





Πέμπτη μέρα  των Πανελληνίων εξετάσεων και η Θεωρητική κατεύθυνση αντιμετώπισε δυσκολίες. Τα θέματα της Αρχαίων κατεύθυνσης ήταν για καλά διαβασμένους, που σημαίνει ότι ναι μεν θα μειωθούν οι αριστούχοι αλλά δεν προβλέπουμε να αυξηθούν δραματικά οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από τη βάση καθώς το διδαγμένο κείμενο δεν ήταν ασυνήθιστα δύσκολο. Επειδή τα Αρχαία κατεύθυνσης είναι το βασικό μάθημα του 1ου επιστημονικού πεδίου και το ποσοστό των αριστούχων θα μειωθεί, άρα επιτείνεται η πτωτική τάση των βάσεων του 1ου επιστημονικού πεδίου, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα Μαθηματικά και τη Βιολογία γενικής παιδείας.
Ομοίως, οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής κατεύθυνσης αντιμετώπισαν δυσκολία στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, με συνέπεια οι βάσεις του 5ου επιστημονικού πεδίου να κινούνται πτωτικά.
Αλλά και οι υποψήφιοι της Θετικής κατεύθυνσης αντιμετώπισαν, μικρότερες μεν, δυσκολίες στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, πλην όμως το πλήθος των αριστούχων εκτιμούμε ότι θα ελαττωθεί σημαντικά, γεγονός το οποίο σταθεροποιεί την πτωτική τάση των βάσεων του 3ου επιστημονικού πεδίου.
Όσον αφορά τις βάσεις 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου, που διαμορφώνονται συγχρόνως από την Θετική και Τεχνολογική κατεύθυνση, δείχνουν καθαρά καθοδική τάση.

* Ο Εμανουήλ Αμαργιανάκης είναι Πρόεδρος του ORION / IdEF

Δεν υπάρχουν σχόλια: