Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

2 Ιουν 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015: Σχολιασμός Α.Ο.Θ



Με το σημερινό μάθημα ολοκληρώθηκαν φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Τα φετινά θέματα στην Α.Ο.Θ. κυμάνθηκαν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης του σχολικού βιβλίου και απαιτούσαν καλή γνώση της θεωρίας.
Πιο αναλυτικά:
Η Πρώτη ομάδα περιείχε ερωτήσεις  σωστού-λάθους, βασιζόμενες στην θεωρία του 1ου και 5ου κεφαλαίου, ενώ οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής βασίζονταν στην θεωρία του 3ου και του 4ου.
Η Δεύτερη ομάδα περιείχε ερώτηση ανάπτυξης από το 2ο  κεφάλαιο αναφερόμενη σε  συγκεκριμένο  κομμάτι του βιβλίου, όπου απαιτούσε την χρήση διαγραμμάτων. (το ίδιο θέμα είχε μπεί ξανά ερώτηση ανάπτυξης στις Πανελλήνιες του 2002 και του 2005).
Η Τρίτη ομάδα περιείχε άσκηση από το 3ο και 4ο  κεφάλαιο. Ήταν μία βατή άσκηση όπου οι διαβασμένοι μαθητές μπορούσαν να αντεπεξέλθουν με ευκολία στα ερωτήματα που έθεσε η εξεταστική επιτροπή. Το ερώτημα Γ3 είχε μια μικρή δυσκολία, όπου οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν αφομοιώσει καλά την θεωρία του 3ου κεφαλαίου. 
Η Τέταρτη ομάδα, όπως ήταν αναμενόμενο περιείχε άσκηση από το 5ο κεφάλαιο, όπου ένας καλά διαβασμένος μαθητής με την χρήση κατάλληλου διαγράμματος, και την σωστή γνώση όλων των τύπων του 5ου κεφαλαίου, μπορούσε  με άνεση να απαντήσει στα ερωτήματα της άσκησης.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!!!


Παρτίδα Ζαφείρα

Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: