Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

29 Ιουν 2011

Τριετή φοίτηση σε ΑΕΙ προβλέπει ο νέος νόμος πλαίσιο


Πτυχίο σε τρία μόλις χρόνια θα μπορούν να πάρουν οι φοιτητές σε ορισμένα τμήματα των ΑΕΙ σύμφωνα με το νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος πλαίσιο παρέχει σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία κρίνουν πως μπορούν και θέλουν να προωθήσουν την τριετή φοίτηση για ορισμένα τμήματά του, ενώ ως μόνη προϋπόθεση τίθεται ο περιορισμός να έχουν συγκεντρώσει 180 πιστωτικές μονάδες και να έχουν περάσει το σύνολο των μαθημάτων.
Το σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε χτες στο ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ από την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στη συνέχεια θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Σύνοδο των πρυτάνεων, που θα γίνει στο Βόλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, της πολιτικής ηγεσίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο νόμου θα περάσει από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα σταλεί στη Βουλή.
Φυσικά δεν λείπουν οι αντιδράσεις από την πλευρά της πανεπιστημιακής κοινότητας που καταγγέλλουν πως δεν έχει γίνει επαρκής διάλογος μαζί τους για τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις και ειδικά στα ΑΕΙ, ενώ οι πρυτάνεις των μεγαλύτερων ΑΕΙ της χώρας Θ. Πελεγρίνης (Αθήνας), Γιάννης Μυλόπουλος (Αριστοτέλειο ) και Σ. Σιμόπουλος (ΕΜΠ) με επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια προερχόμενη από το υπουργείο να πειστεί η κοινωνία μας ότι έχει διαμορφωθεί ήδη το νομοθετικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: