Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

17 Ιουν 2011

Απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις


Πού κατατίθενται τα μηχανογραφικά και ποια άλλα δικαιολογητικά απαιτούνται;
Το μηχανογραφικό συμπληρώνεται στο σπίτι, μέσω Ιnternet, και οριστικοποιείται η κατάθεσή του στο σχολείο έως τις 28 Ιουνίου.

Εχω δηλώσει το τμήμα Μαθηματικών Θεσσαλονίκης 15η επιλογή. Αν κάποιος άλλος υποψήφιος το έχει δηλώσει 1η επιλογή, ευνοείται;
Ευνοείται εκείνος από τους δύο που έχει περισσότερα μόρια. Αν ένας υποψήφιος έχει περισσότερα μόρια από τον άλλον υποψήφιο, ο πρώτος θα πάρει τη θέση. Bασικό κριτήριο για την εισαγωγή είναι τα μόρια.
Με ποια μόρια εισάγονται οι υποψήφιοι σε σχολές που περιλαμβάνονται σε δύο επιστημονικά πεδία;
Εάν κάποιος έχει διαφορετικά μόρια σε δύο πεδία, αλλά θέλει να δηλώσει μια σχολή που περιλαμβάνεται και στα δύο πεδία, τότε θα μετρήσουν τα υψηλότερα μόρια για τη σχολή.
Αν έχω εξεταστεί σε δύο ξένες γλώσσες, ποιος βαθμός λαμβάνεται υπόψη για την εισαγωγή σε τμήματα που απαιτούν εξέταση σε μία από τις 4 ξένες γλώσσες;
Λαμβάνεται υπόψη η ξένη γλώσσα με τον μεγαλύτερο βαθμό.
Οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές δεν έχουν ειδικά μαθήματα;
Οι Στρατιωτικές Σχολές έχουν προκαταρκτικές εξετάσεις, που σημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν παίρνει βαθμό (που δίνει μόρια), αλλά εάν επιτύχει στις προκαταρκτικές εξετάσεις αποκτά δικαίωμα να είναι υποψήφιος για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Αν ο υποψήφιος περάσει τις προκαταρκτικές εξετάσεις, πρέπει να δηλώσει τις Στρατιωτικές Σχολές που δήλωσε στην αίτηση του Φεβρουαρίου. Δεν επιτρέπεται να δηλώσει επιπλέον σχολές, μπορεί όμως να τους αλλάξει τη σειρά προτίμησης.
Θέλω να δηλώσω τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, αλλά δεν έχω κάνει αίτηση και δήλωση προτίμησης τον Φεβρουάριο, ούτε την αίτηση στις σχολές τον Απρίλιο. Μπορώ να τις δηλώσω τώρα;
Δυστυχώς όχι.
Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας με άλλους υποψηφίους;
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση κάποιου τμήματος, προηγείται ο υποψήφιος με τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης και, αν υπάρχει και εδώ ισοβαθμία, προηγείται αυτός με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του επιστημονικού πεδίου στο οποίο ανήκει το τμήμα. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες, ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε το συγκεκριμένο τμήμα κάθε υποψήφιος. Η σειρά προτίμησης λαμβάνεται υπόψη ως τρίτο κατά σειράν κριτήριο μόνο στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Πώς ξέρω ότι πράγματι οι σχολές δηλώθηκαν με τη σειρά που ήθελα;
Λίγο πριν την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού στο Λύκειο, θα πρέπει να πάρεις αντίγραφο της δήλωσής σου, το οποίο πρέπει να ελέγξεις σχολαστικά για τυχόν λάθη.

info:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: