Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

21 Ιουν 2011

Αλήθειες και ψέματα για τις αναβαθμολογήσεις



Του Κώστα Γεωργουσόπουλου
Να τα µας! Πριν στεγνώσει η µελάνη από την πρόσφατη επιφυλλίδα µου όπουσυνιστούσα στο υπουργείο Παιδείας κ.λπ. να καθιερώσει εξέταση των υποψηφίων καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης στο ΑΣΕΠ µε ανοιχτά βιβλία και στη διάθεσή τους πάσης φύσεως βοηθήµατα, έρχονται τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσµάτων και επιτρέψτε µου να ασχοληθώ µε τα προβλήµατα της άλλης όχθης. Οχι δηλαδή το αστοιχείωτο της πλειονότητας των υποψηφίων φοιτητών και σπουδαστών αλλά τοµείζον πρόβληµα της επάρκειας και της ποιότητας των εξεταστών. Τι λένε
λοιπόν τα στατιστικά. Πως από συστάσεως του θεσµού των Πανελληνίων ή άλλως Πανελλαδικών Εξετάσεων φέτος το 20% των γραπτών χρειάστηκε να πάνε για αναβαθµολόγηση. Αυτό σηµαίνει πως υπήρχε αγεφύρωτο και αδικαιολόγητοχάσµα ανάµεσα στους δύο βαθµολογητές. Αντιλαµβάνεστε τι λέω; Ο ένας να βαθµολογεί το γραπτό µε 15 και ο άλλος µε 10, ο ένας µε 11 και ο άλλος µε 6!! Και σε ποιαµαθήµατα παρακαλώ; Στα Μαθηµατικά, τη Φυσική και τα Νέα Ελληνικά κυρίως. Οπου,λέει το ρεπορτάζ, ετέθησαν δύσκολα θέµατα. Ερώτηση:∆ύσκολα για τους υποψηφίους ή και για µερίδα (20%,ένας στους πέντε) των εξεταστών; Καλά, θα ρωτήσει ο αφελής, αυτοί οι εξεταστές δενείχαν διδάξει τέτοια θέµατα στην τάξη, ώστε να µην µπορούν να αξιολογήσουν γραπτό µαθητή; Κι αν είχαν διδάξει πώς τα δίδαξαν; Αν πάλι δεν τα είχαν διδάξει γιατί επελέγησαν ως βαθµολογητές; Θα επέλεγαν ποτέ να διαιτητεύσει αγώνα πόλο διαιτητής ειδικευµένος στο χόκεϊ επί πάγου ή χόρτου;

Κοντά στον νου, διαφορές βαθµολογίας δεν σηµειώθηκαν στην Ιστορία, αφού οι απαντήσεις αυτούσιες υπάρχουν στο σχολικό εγχειρίδιο και παπαγαλίζονται.
15 Ιουνίου 2011 δημοσιεύτηκαν οι αναβαθμολογήσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διαψεύδουν πλήρως τα λεγόμενα του Κώστα Γεωργουσόπουλου (Κ.Γ) ! Συγκεριμένα:
Δεν αναβαθμολογείται  το 20%,ένα  στα πέντε όπως γράφει ο Κ.Γ αλλά το 6,83% !
Το ένα στα πέντε ισχύει μόνο για τη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (21,88%) και τη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (19,56%).
Για τα Μαθηματικά είναι από 1,63%  έως 2,96% και
η Φυσική είναι από 0,57%  εώς 1,23% !!!
Δηλαδή ο συγγραφέας θεώρησε ότι τα υψηλά ποσοστά αναβαθμολόγησης σε   2 Φιλολογικά μαθήματα ισχύουν και  για το σύνολο των μαθημάτων. Τα παρακάτω στοιχεία τον διαψεύδουν πλήρως.
Διαβάστε παρακάτω τα πλήρη στοιχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: