Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

7 Ιουν 2011

Πτώση έως και 200 μόρια στις βάσεις για τις περιζήτητες σχολές


Μέχρι και 200 μόρια αναμένεται να πέσουν οι Βάσεις στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες
σχολές, όπως μαρτυρούν οι μέχρι στιγμής Βαθμολογίες των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και αυτό, γιατί τα γραπτά που βαθμολογούνται στην κλίμακα 18-20 (άριστα) στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, στα Μαθηματικά Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης, στη Φυσική Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης και στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
Παράλληλα, δεν παρουσιάζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι στο ποσοστό των άριστων γραπτών στις Αρχές Οικονομικής θεωρίας (μάθημα αυξημένης βαρύτητας του 5ου Επιστημονικού Πεδίου), στη Γλώσσα Γενικής Παιδείας, στη Χημεία της Θετικής Κατεύθυνσης και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας. Αυτό φανερώνει ένα δείγμα 10.000 γραπτών από βαθμολογικά κέντρα, γεγονός που προδιαγράφει την πτώση των βάσεων εισαγωγής σε σχολές που απαιτούν περισσότερα από 18.000 μόρια. Ωστόσο, η πτωτική τάση των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα δεν φαίνεται να αφορά τα πολύ χαμηλόβαθμα, καθώς η φετινή μείωση των θέσεων εισακτέων κατά περίπου 10.000, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση από το πεδίο των Πανελληνίων Εξετάσεων περίπου 5.000 δυνάμει χαμηλό βαθμών υποψηφίων, προλειαίνει το έδαφος για άνοδο.
Στοιχεία
Έτσι, λοιπόν, με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, τα σημαντικότερα στοιχεία που αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους φέτος είναι:
  • Πτώση στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου από 50 200 μόρια.
  • Πτώση των βάσεων στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου από 30 100 μόρια κατά μέσο όρο.
  • Πιθανή άνοδος στα ξενόγλωσσα τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας.
  • Μείωση των θέσεων εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, η οποία με τη σειρά της προλειαίνει το έδαφος για άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα ΤΕΙ.
  • Εισαγωγή σε αρκετές σχολές, κυρίως των ΤΕΙ, με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ωστόσο αυτές θα είναι λιγότερες από πέρσι και θα αφορούν πολύ λιγότερους υποψήφιους.
ΠΗΓΗ: Βραδυνή

Δεν υπάρχουν σχόλια: