Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

20 Μαΐ 2011

Αξιολόγηση των θεμάτων στα Αρχαία Ελληνικά


Εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο πέμπτο κατά σειρά μάθημά τους, τα Αρχαία Ελληνικά.
Πρόκειται για ένα μάθημα που απαιτεί δουλειά χρόνων καθώς, παρά τη σύνδεση της με τη Νέα, η Αρχαία Ελληνική γλώσσα έχει τις δικές της απαιτήσεις.
   Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την «Πολιτεία» του Πλάτωνα με ρωτήσεις απλές, κατανοητές, εύστοχα διατυπωμένες οι οποίες,  όμως,  σίγουρα απαιτούσαν από τους μαθητές πληρότητα και τεκμηρίωση αξιοποιώντας τα στοιχεία του κειμένου. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέρα από τον όποιο ενθουσιασμό στη θέα των θεμάτων, οι υποψήφιοι θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και να μην παρασυρθούν από τη φαινομενική ευκολία των θεμάτων.
 Πιο απαιτητικά τα θέματα του Αδίδακτου Κειμένου συγκριτικά με εκείνα της περασμένης χρονιάς. Η μετάφραση, απαιτούσε πρωτίστως κατανόηση του περιεχομένου, γνώση λεξιλογίου –ιδιαίτερα των σύνθετων λέξεων – και των συντακτικών φαινομένων. Οι ασκήσεις της γραμματικής παρουσίαζαν διαβαθμισμένη δυσκολία με ρηματικούς τύπους να διακρίνουν τον άριστα προετοιμασμένο μαθητή. Ανάλογη διαβάθμιση παρουσίαζαν και οι συντακτικές παρατηρήσεις.
Επιτυχία σε όλους και δυναμικά πάμε στο τελευταίο μάθημα!!

Το φιλολογικό τμήμα του Φροντιστηρίου 

Γούναρη Ιωάννα
Καραχάλιου  Γιούλη
Κώνστα Κρυσταλλία
Σανιδά  Χρυσούλα
Τσίγκας  Ηλίας
Τσονάκα  Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια: