Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

24 Μαΐ 2011

Ολοκληρώθηκαν τα 6 υποχρεωτικά μαθήματα των Πανελληνίων

Χωρίς να αλλάξει η φετινή... γραμμή των δύσκολων θεμάτων ολοκληρώθηκαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 115.000 υποψηφίους στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα.
Ως προς τα θέματα των εξετάσεων παρατηρούνται τα εξής:
- Τα δυσκολότερα από πέρυσι θέματα στη Χημεία θετικής κατεύθυνσης ενισχύουν την πτωτική τάση των βάσεων εισαγωγής στις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές. «Τα θέματα ήταν αρκετά σε όγκο και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Ηταν για καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές την ώρα της εξέτασης. Πλησίαζαν τη δυσκολία των θεμάτων του 2007, που ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά για τη Χημεία», σχολίασε στην «Κ» ο καθηγητής του ομίλου ΟΡΙΟΝ-IdEF κ. Ιωάνν. Κεφαλλωνίτης. Στη Χημεία, το 2007 αρίστευσε το 30,96% των υποψηφίων (χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας, όταν συνήθως αριστεύει πάνω από το 40%) και το 25,57% (το υψηλότερο ποσοστό της πενταετίας) βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση.
- Με «παγίδες», που ίσως στερήσουν μονάδες, ήταν τα θέματα στο, παραδοσιακά εύκολο, μάθημα των Λατινικών. «Απαιτούσαν πολύ καλή προετοιμασία των υποψηφίων», ανέφερε η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων.
- Ευκολότερα των περυσινών ήταν τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών, σύμφωνα με τον κ. Αναστάσιο Γιαννουλάκη του ΟΡΙΟΝ-IdEF.
                                                                                                            info: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: