Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

27 Μαΐ 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015: Σχολιασμός Λατινικών




Αξιολόγηση Λατινικών

Ημέρα των λατινικών για τη Θεωρητική κατεύθυνση. Η επιτροπή επέλεξε για την αξιολόγηση του συγκεκριμένου μαθήματος αποσπάσματα από τρία διαφορετικά κείμενα της εξεταστέας ύλης. Η απόδοση τους στη νέα ελληνική δεν είχε ιδιαίτερες μεταφραστικές απαιτήσεις.

Β1α τυπική άσκηση, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία-απαιτούνταν προσοχή στους τύπους quos, inopes
B1β. διαφορετική άσκηση για τα δεδομένα της γ λυκείου, παρέπεμπε περισσότερο σε άσκηση της β λυκείου-εύκολα διαχειρίσιμη.
Β2απευθυνόταν σε καλά διαβασμένους  και συνάμα προσεκτικούς μαθητές, καθώς αρκετές ήταν οι μεταβολές από την μία φωνή στην άλλη, αρκετοί οι ζητούμενοι ονοματικοί τύποι σε διαφορετικούς χρόνους. Κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο εύρος της ύλης.

Συντακτικές παρατηρήσεις
Οι φετινές παρατηρήσεις απευθύνονταν περισσότερο σε μαθητές που είχαν αφομοιώσει τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες και δυσκόλευε μαθητές που είχαν συνηθίσει να εργάζονται αποκλειστικά με τη βοήθεια της μνήμης.- Απαιτητικές διαβαθμισμένης δυσκολίας με πιο δύσκολη την Γ1δ.

Οι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν, αν είχαν επεξεργαστεί με λεπτομέρεια όλες τις παραμέτρους της ύλης. Απουσίαζε η συντακτική αναγνώριση συγκεκριμένων όρων από τα κείμενα κάτι που ανέβαζε το δείκτη δυσκολίας.

Το διαγώνισμα ήταν απαιτητικό μπορούσε, όμως, πάρα ταύτα να ανταπεξέλθει   επαρκώς ο σωστά προετοιμασμένος μαθητής. 


Καλή Συνέχεια και στο επόμενο ή στα επόμενα μαθήματα!!!

Οι φιλόλογοι
Γιούλη Καραχάλιου
Κρυσταλλία Κώνστα