Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

31 Μαΐ 2012

Πανελλήνιες 2012 : Κάτω από τη βάση η πλειονότητα των υποψηφίων στη Φυσική

 
Συνεχίζεται ο σάλος με το αμφισβητούμενο θέμα της Φυσικής, το περιβόητο Γ4, ενώ ποσοστά αποτυχίας που μπορεί και να ξεπεράσουν το 75% φαίνεται ότι θα καταγράφονται κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών.

Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία μετά τη διόρθωση των γραπτών σε 4 βαθμολογικά κέντρα, τα οποία έδωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Ειδικά για το επίμαχο θέμα με τη λάθος διατύπωση, μόλις το 7% των εξεταζομένων απάντησε σωστά από τους υποψήφιους της Τεχνολογικής και μόλις το 10% από τους υποψήφιους της Θετικής Κατεύθυνσης.

Ακόμη περισσότερους «κόβει», όμως, το θέμα Δ4 στο ίδιο μάθημα, το οποίο μπορεί να μην αμφισβητήθηκε, άλλα ήταν κατά γενική ομολογία «πολύ δύσκολο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους υποψηφίους που εξετάστηκαν στα 4 συγκεκριμένα βαθμολογικά κέντρα το απάντησε μόλις το 1% των υποψηφίων της Θετικής Κατεύθυνσης και κανένας (0%) της Τεχνολογικής.

«Προβλήματα» φαίνεται ότι έχουν και οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ χαμηλές.

Ωστόσο στα Μαθηματικά τα ποσοστά κάτω από τη βάση είναι λιγότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Φυσικής, σύμφωνα με τους βαθμολογητές.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι θέσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και ο αριθμός εισαγομένων είναι καθορισμένος.

Βαθμολογητές, ανωνύμως φυσικά, εκτιμούν ότι γενικότερα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα πεδία, ενώ δεν αποκλείεται φέτος να χαμηλώσουν εξαιρετικά οι βάσεις ακόμη και σε περιζήτητες σχολές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: