Στα 70.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες και τα, τουλάχιστον, 80.000 ευρώ για τις πολύτεκνες ορίστηκαν τα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ώστε οι υποψήφιοι-παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις στα ΑΕΙ (συνολικά 8.040) που δίνονται στις ειδικές αυτές κατηγορίες υποψηφίων. Επίσης, το όριο
οικογενειακού εισοδήματος για τους υποψηφίους που υπάγονται σε κοινωνικά κριτήρια (παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας, αδελφοί ήδη φοιτητών, ορφανοί, τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών, συγγενείς πασχόντων) είναι έως 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας:- Το εισοδηματικό όριο ξεκινά από 60.000 ευρώ (για υποψηφίους που υπάγονται σε κοινωνικά κριτήρια) και αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί πέρα από το δεύτερο.
- Το κριτήριο για το εάν ένας υποψήφιος είναι εντός του οικονομικού ορίου θα είναι το οικογενειακό εισόδημα με βάση το εκκαθαριστικό για το 2010.
- Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά εξαιρούνται οι Στρατιωτικές και οι Αστυνομικές Σχολές και οι Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.
- Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις και να έχουν τα δικαιολογητικά τόσο κατά την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου όσο και κατά την εγγραφή τους στη σχολή.
- Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Γραμματεία της σχολής, πριν από την ολοκλήρωση της εγγραφής.
- Εάν διαπιστωθεί ότι υποψήφιος υπέβαλε ψευδή δικαιολογητικά θα διαγράφεται από το ΑΕΙ και θα αποκλείεται τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ.
Τέλος, η ΟΛΜΕ προτίθεται να προχωρήσει σε αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των μαθημάτων ξένων γλωσσών στις πανελλαδικές εξετάσεις εάν το υπουργείο δεν ανακαλέσει την απόφαση για περιορισμό της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου