Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

10 Ιουν 2011

Μηχανογραφικό: H κατάθεση από το σπίτι! ΟΛΑ τα νέα δεδομένα. Στο τέλος του μήνα οι βαθμοί (;)

Αν και οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η 
ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται προς το τέλος του μήνα και η 
υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου το πρώτο δεκαήμερο ή 
δεκαπενθήμερο του Ιουλίου
.
Σήμερα το πρωϊ "άνοιξε" το σύστημα για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει η τελική δοκιμή του πληροφορικού συστήματος (crash test) και να διαπιστωθεί η αντοχή του σε οριακές καταστάσεις απο πλευράς αριθμού χρηστών και δεδομένων. Τα αποτελέσματα του test σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδειξαν πως τα πάντα έναι έτοιμα και αναμένεται
το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος. Δεν αποκλείεται οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν να κάνουν δοκιμαστικά μηχνογραφικά και μέσα στο τριήμερο του Αγ. Πνευματος.

Σύμφωνα με την τελική έκδοση του Ηλκτρονικού Μηχανογραφικού έχουμε τις εξής αλλαγές σε σχέση με οσα ειχαμε δημοσιευσει
  1. Η τελική κατάθεση του Μηχανογραφικού Δελτίου ("Οριστικοποίηση") θα γίνεται από το σπίτι του κάθε υποψηφίου, αφού προηγουμένως περάσει από το σχολείο του, προκειμένου να προμηθευτεί ένα μοναδικό "Κωδικό Ασφαλείας".
  2. Δηλ., ο κάθε μαθητής με τη χρήση του "Κωδικού Υποψηφίου" (που ήδη έχει στην κατοχή του), μπαίνει στο πληροφορικό σύστημα και συμπληρώνει ένα ή περισσοτερα μηχανογραφικά που αποθηκεύουνται. Αυτόματα, μετά από κάθε αποθήκευση το σύστημα παράγει κάθε φορά έναν κωδικό, τον "Κωδικό Δελτίου". Με τον κωδικό αυτόν μπορεί να ξαναμπεί στο σύστημα όσες φορές θέλει και να αλλάξει το αντίστοιχο αποθηκευμένο μηχανογραφικό.
  3. Όταν (συγκεκριμένη ημερ/νία) θελήσει να καταθέσει (οριστικοποιήσει) κάποι απο τα μηχ/κά του, τότε εισέρχεται παλι στο σύστημα κάνοντας όμως χρήση και των 3 παραπάνω κωδικών.
  4. Μια σημαντική αλλαγή που έχει ενσωματωθεί την τελευταί εβδομαδα, αφορά στις ειδικές κατηγορίες, οι οποίες είναι:
    • Πολύτεκνοι και Τέκνα Πολυτέκων
    • Τρίτεκνοι και Τέκνα αυτών
    • Μουσουλμάνοι
    • Κοινωνικών Κριτηρίων: (αδελφός φοιτητής, ορφανός ή από μονογονεϊκή οικογένεια, με άτομο ΑΜΕΑ 67% αναπηρία πρώτου βαθμου συγγένειας και θύματα τρομοκρατικής επίθεσης)
    Το σύστημα ενημερώνει διεξοδικά τον κάθε δικαιούχο για τα αποδεικτικά έγγραφα που πρέπει να έχει στην κατοχή του και να τα προσκομίσει στο τμήμα εισαγωγής, όταν βγούν τα αποτελέσματα. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ, ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  5. η κατάθεση των μηχανογραφικών θα ξεκινήσει πρώτα με την κατηγορία του 10%, περί τις 20 Ιουνίου (η ημερομηνία με επιφύλαξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: