Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

9 Ιουν 2011

Παραϊατρικά επαγγέλματα . Είναι καλά;


Σύμφωνα με όλες τις έρευνες, τα παραϊατρικά επαγγέλματα, εμφανίζουν απο καλές έως πολύ καλές προοπτικές όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση.
Κανένα πτυχίο όμως και κανένας τίτλος πλέον, με την απλή επίδειξή του, δεν σου διασφαλίζει την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και την απασχόληση. Το ότι έχει 60 λογοθεραπευτές στη Θεσ/νίκη, σίγουρα αποτελεί ένα στοιχείο αλλά από μονο του αυτό δεν λέει τίποτε.
Όλοι οι τομείς των παραϊατρικών επαγγελμάτων, έχουν σαν αντικείμενο τον άνθρωπο και την παροχή υπηρεσιών προς αυτόν, οι οποιες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υγεία του, πράγμα που σημαίνει πως για σημειολογικούς αλλά και πρακτικούς λόγους θα είναι σε πρώτη θέση όσον αφορά τις ανάγκες του και την προτίμησή του προς αυτές.
Η αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητα των παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και αυξανόμενη απαίτηση για παροχή υπηρεσιών υψηλου επιπέδου, δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον καταρτισμένο επιστήμονα, που φροντίζει να αναβαθμίζει συνεχώς τις γνώσεις του και να εδραιώνει με σταθερά βήματα την παρουσία του στην τοπική κοινωνία, να διακρίνεται και να χαρακτηρίζεται επιτυχημένος.
Έτσι λχ ένας Λογοθεραπευτής ο οποίος αντιμετωπίζει με προχωρημένες τεχνικές, τα προβλήματα εκφοράς του λόγου αλλά και γνωρίζει πως να ενισχύσει τον μαθητή, με ενδεδειγμένες μεθόδους στα συνεπακόλουθα μαθησιακά του προβλήματα (δεν εννοώ να υποκαταστήσει τον ειδικό παιδαγωγό) ή ένας λχ Εργοθεραπευτής(1 σχολή στην Ελλάδα) ο οποίος επι παραδείγματι διευκολύνει την καθημερινότητά ατόμων που χρήζουν βοήθειας αλλά κατέχει και αξιοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους και διεργασίες μέσα από τις οποίες μπορεί να βοηθάει τη νοητική ανάπτυξη παιδιών με νοητική υστέρηση ή ένας Φυσικοθεραπευτής που έχει εξειδικευτεί στην κινητική αποκατάστση ατόμων που παρουσιάζουν βλάβες σε ευπαθείς περιοχές (λχ μέση), ή ένας Διαιτολόγος που αξιοποιεί προηγμένα τεχνολογικά συστήματα τα οποία παρακολουθούν τον μεταβολισμό ατόμων και μπορεί να κάνεις συγκεκριμένες και εύστοχες υποδείξεις προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε άτομα που προσφεύγουν στις υπηρεσίες του για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους  ή .... ή ...., πιστεύω πως δεν θα αργήσει να βρει τον βηματισμό του, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και να εδραιωθεί.
Για μένα το κριτήριο είναι να βρει τι από όλα αυτά του ταιριάζει περισσότερο (λ,χ έναν λογοθεραπευτή τον θέλουμε πιο κοινωνικό τύπο ενώ έναν φυσικοθεραπευτή πιο "πρακτικό" τύπο), ώστε ότι επιλέξει να κάνει, να το κάνει σωστά, με όρεξη και με μεράκι και τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.
H επιτυχία δεν είναι μαγική εικόνα που έρχεται απ' έξω αλλά εσωτερική διαδικασία που ξεκινά από το πάθος, την υπομονή και ολοκληρώνεται δια της αυτοεκτίμησης και της επιμονής.
                       info: edu4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: