Nέος ιστότοπος : www.atomoedu.gr

30 Μαΐ 2011

Μηχανογραφικό 2011: Πως να το συμπληρώσετε!

Με τις αλλαγές στον αριθμό εισακτέων, τα δύσκολα θέματα, τις αλλαγές που αφορούν τις Μετεγγραφές 2011, οι υποψήφιοι μετά τις πανελλήνιες 2011, θα οδηγηθούν στο πιο κρίσιμο σημείο. Αυτό δεν είναι είναι άλλο, από το μηχανογραφικό 2011.
Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, απαιτούνται οκτώ βήματα, όπως παρουσιάζονται στο σχετικό εγχειρίδιο. Συγκεκριμένα:
- Κάθε...
 ... υποψήφιος για να μπει στο σύστημα θα χρησιμοποιεί τον Αριθμό Εξετάσεων που έχει ήδη.
- Στο σύστημα θα μπορεί να βλέπει τις σχολές και να κάνει όσους συνδυασμούς επιθυμεί.
- Μετά το τέλος της διαδικασίας, το σύστημα θα επιστρέφει στον υποψήφιο έναν Κωδικό Δελτίου για το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο που κατέθεσε. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.
- Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης περισσότερων του ενός δελτίων, με την ίδια διαδικασία. Για κάθε δελτίο, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο τον σχετικό ξεχωριστό κωδικό.
- Τελικά ο υποψήφιος θα επιλέξει ένα μηχανογραφικό δελτίο από όσα έχει συμπληρώσει και θα πάει στο σχολείο του για να υποβάλει το οριστικό μηχανογραφικό.
- Με τη χρήση του κωδικού, ο διευθυντής του σχολείου θα μπορεί να εντοπίσει το καταχωρισμένο μηχανογραφικό δελτίο και με τη συγκατάθεσή του υποψηφίου, θα προχωρεί τη διαδικασία.
- Ακόμη και σε αυτή τη φάση, ο υποψήφιος θα μπορεί να κάνει αλλαγές. Όμως, με την οριστική υποβολή, το δελτίο «κλειδώνει» και κανείς δεν μπορεί να κάνει αλλαγές.
- Το τελικό μηχανογραφικό καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στην κεντρική υπηρεσία του υπ. Παιδείας. Εάν ο υποψήφιος έχει καταχωρίσει περισσότερα του ενός δελτία, μετά την οριστική υποβολή αυτά σβήνονται από την κεντρική ηλεκτρονική βάση.
Η ηλεκτρονική υποβολή, θα πραγματοποιείται στο exams. minedu. gov. gr.neolaia

Δεν υπάρχουν σχόλια: